newborn babyboy reviews doula een gezin geboren

Reviews

Een impressie van de ervaringen van andere papa's en mama's met Geneviève tijdens hun zwangerschap, geboorte en kraamtijd.


"De keuze voor Geneviève was een perfecte aanvulling."

Als aanstaande moeder uit Indonesië, net drie jaar woonachtig in Nederland, vond ik het erg spannend om te gaan bevallen van ons eerste kind. De verwachte pijn, wat als het niet goed zou gaan, of dat er medisch ingegrepen moet worden? Een voorbereiding op de bevalling was daarom erg welkom. Door de pandemie waren de mogelijkheden echter beperkt voor wat betreft persoonlijke begeleiding of een-op-een cursussen.
 
Met de lieve, vakbekwame meiden van verloskundigenpraktijk Partus, bespraken we de mogelijkheden voor wat betreft een cursus of begeleiding. Zij hadden een goede inschatting over wat bij ons paste en raadden ons Geneviève aan.
Al vanaf de eerste ontmoeting, tijdens het eerste cursusdeel, voelden we ons op ons gemak bij Geneviève. De open, vriendelijke en positieve uitstraling, bleek een fijn startpunt voor het laatste deel van de zwangerschap tot en met de geboorte en de nazorg. De cursus was informatief, waarbij stap voor stap de verschillende fases van het eind van de zwangerschap en de bevalling duidelijk uitgelegd werden. Daarnaast was er veel aandacht op het persoonlijk vlak voor wat betreft onze verwachtingen, gevoelens en wensen. Met de nadruk op ‘onze’, want ook de gevoelens van de vader werden erin meegenomen. Verhelderend voor ons als aanstaande vader en moeder, om zo (nog) beter van elkaar te weten wat we verwachtten en hoe we het beleefden en voelden.
De stap om Geneviève als ‘doula’ te vragen was daarom een logische. De cursus gaf al zichtbaar en voelbaar rust op de mooie, maar heftige gebeurtenis die eraan zat te komen, maar de gedachte dat ze voor ons klaarstond tot dat moment, op het moment zelf en erna, zorgde voor nog meer rust en vertrouwen.
 
Het contact met Geneviève ervaren we als fijn, warm en erg persoonlijk. Het lijkt eerder een goede vriendin die je ondersteunt, dan iemand die het enkel als professional doet. Ze neemt haar rol serieus, maar ook die van de verloskundige, waardoor de samenwerking tussen beide heel relaxt verliep. Geneviève straalde rust uit, coachte, ondersteunde bij het informeren van de mogelijkheden die zich aandienden tijdens de bevalling en was er daarnaast ook nog om de bijzondere momenten fotografisch vast te leggen. De bevalling was erg pijnlijk voor de aanstaande moeder, maar door de steun en de coaching van Geneviève, samen met verloskundige Ella, kunnen we terugkijken op een natuurlijke bevalling ‘uit het boekje’, waarbij we zelfs onze wensen uit het primaire ‘bevalplan’ volledig konden aanhouden.
Maar ook na de geboorte bleef Geneviève betrokken. Ze kwam, op een geschikt moment, kijken hoe het met moeder en kind ging en na een aantal weken sloten we af met een fijne terugblik en ontvingen we een waardevol geboorteverhaal waarbij het traject tot en met de geboorte, gedetailleerd met bijzondere momenten, was vastgelegd zowel op schrift als d.m.v. foto’s voor wat betreft de bevalling.
 
De keuze voor Geneviève als doula, was een perfecte aanvulling op de al erg fijne begeleiding van de meiden van de verloskundigenpraktijk.  Het zorgde mede voor een fijne start en soepel ter wereld komen van een nieuw leven, onze zoon Flynn.
 
Okky & Edgar


review doula review zwangerschapscursus ouders zwanger

"Het brengt ons samen."

Hierbij een review van aanstaande ouders die ik een geboortecursus heb mogen geven.
Willen jullie ook samen een cursus volgen die het gesprek op gang brengt, meer verbinding en saamhorigheid creëert? 

"She was just the right person to help us."

We are very satisfied with the services provided by Genevieve. From the first contact we had the feeling that she was just the right person to help us, and guide us through our pregnancy and the birth of our daughter. 
Being pregnant during a pandemic put a lot of stress on us, but she was very supportive and found ways to give us all the information and guidance necessary to feel prepared for the pregnancy. 
Luckily few weeks before the birth of our daughter we were told that our doula could be present during the birth - home birth. 
Her presence during the birth was very calming, she was well prepared and was very encouraging. She took beautiful pictures of the labor and the birth. She also gave me a great postpartum massage and wrote a beautiful story about our pregnancy and the birth of our daughter. 
We are very thankful for your support and kindness. We love the energy that you transmit and we will be happy to have you again with us if we decide to go for a second child :)
Thomas & Marcia

thuisgeboorte bevalling ouders eerste kind doula support supported by a doula baby newborn

"Je bent rustig en op een positieve manier toch aanwezig."

Zoals we destijds al besproken hebben, was het voor mij de eerste keer dat er gedurende zoveel uren een doula aanwezig was bij de bevalling. Ik heb de samenwerking met jou als heel prettig hebt ervaren. 
Je bent rustig en op een positieve manier toch aanwezig. Stapt in als het nodig is. Bewaart afstand en bent ook heel bereikbaar. Je communiceert in een open sfeer. We hadden allebei ons "eigen" werkterrein en daar waar de situatie er om vroeg vloeide dat op een natuurlijke wijze samen. Je geeft duidelijk aan waar je grenzen liggen wat betreft verloskundig handelen en dat is goed! Zeker in een hectische situatie. Je inzet was zeer bereidwillend. 
 
Persoonlijk vind ik het een hele mooie aanvulling dat je ook foto's maakt.

Marieke, verloskundige

"Enorm waardevolle cursus!"

Sinds dit mijn tweede zwangerschap is, dacht ik toch al behoorlijk wat te weten omtrent zwangerschap en bevallen. Enorm blij de cursus van Een Gezin Geboren te hebben gevolgd. We wisten zéker nog niet alles! Wat een waardevolle informatie op een prettige manier gebracht. Privé, in onze eigen fijne thuisomgeving waar wij alle aandacht van Geneviève kregen. 
Deze cursus is onderscheidend (en absoluut beter) t.o.v. eerdere cursussen die ik heb gevolgd op dit vlak, omdat Geneviève door haar praktijkervaring als doula vele zwangerschappen en bevallingen begeleidt. Die ervaring, en het feit dat zij zelf moeder is van 3, neemt ze mee in haar cursus en zij heeft als een coach oog voor de (aanstaande) ouders. Je wordt niet enkel geïnformeerd, maar ook gesteund en begeleid.

Lieve Geneviève, bedankt voor jouw waardevolle begeleiding en support tijdens deze zwangerschap. Ik voel me enorm gesterkt door je! 
Ik kan alle stellen die in verwachting zijn de cursus van Geneviève van harte aanbevelen!

Liefs, 
Tessa & Thomas

"Mijn steun en toeverlaat tijdens mijn turbulente zwangerschap!"

Vanaf week 20 t/m week 36 is er veel onzekerheid geweest tijdens mijn zwangerschap. Geneviève stond altijd voor mij klaar om mijn zorgen weg te nemen of gewoon een luisterend oor te bieden. Ik heb Geneviève ervaren als mega betrokken, geïnteresseerd en vooral ook erg professioneel en goede kennis van zaken als doula.

Helaas gooide Corona aan het einde roet in het eten en konden wij niet samen de bevalling ervaren. Maar bij een volgende zwangerschap wil ik haar er zeker weer bij ❤️

Liefs, 
Maume & Leroy


"Topper van een vrouw en doula!"

In mijn werk als verloskundige heb ik met regelmaat met Geneviève mogen werken.
Ze is een hele fijne doula die rust en vertrouwen uitstraalt naar haar cliënten en de fijne kneepjes van haar vak met gevoel weet over te brengen. 
Als collega is ze ook erg fijn om mee samen te werken, ze heeft ruime kennis van de zwangerschap en de bevalling maar weet heel goed tot waar haar expertise gaat.

Ik heb haar ook in actie mee mogen maken bij de geboorte van onze tweede zoon Senn. Ze heeft mij steunende woorden gegeven, mijn hand vast gehouden (lees: die van haar fijn geknepen) ,  bruikbare tips gegeven om de weeën op te vangen, (die ik zelf in alle overweldiging even vergeten was) en ook nog prachtige geboortefoto’s gemaakt.

Kortom, Geneviève is echt een aanvulling om bij je bevalling te hebben!

Liefs,
Nikita & Mike


"Je stond altijd voor ons klaar."

Vanaf het moment dat we besloten om een doula te willen voor-, tijdens en na de zwangerschap en geboorte. Hadden we ons geen betere doula kunnen wensen dan jij. 
De rust die je uitstraalt, de kennis die je doorgeeft. Je stond altijd voor ons klaar. Ik kon je dag en nacht bellen. Huilend, lachend me zorgen makend. Je luisterde, gaf advies of zei gewoon niks. Maar je was er, en dat was dat genoeg.
Toen de bevalling zich eerder aandiende (met 35 weken) dan de bedoeling was. Toen was je er. Met jouw rust, en het vertrouwen wat ik nodig had. 
Ik mocht jouw hand fijn knijpen. Je ondersteunde mij samen met mijn man door de bevalling heen. Ook na de bevalling, toen ons meisje moest worden opgenomen in Rotterdam was je er voor ons.
Zelfs nu, je bent er voor ons. En dat is genoeg.  
Wij zijn je enorm dankbaar voor jouw liefde, vertrouwen en voor jouw zijn. Je was er, en bent er nog steeds voor ons. Bij de tweede wil ik je weer als doula erbij hebben. Gewoon omdat je er bent, en dat is genoeg.

Lieve groetjes,
Vincent & Fiona 

geboortefotografie doula babygirl

"To us you are an expert on pregnancy and birth."

Thank you! As we are new in this country, and this is our first child.
It was nice to have a doula around like you. To us you are an expert on pregnancy and birth. 
Thanks to you we felt well prepared and informed about everything that was going to happen. 
When Selihom was born you were there for us. To support us, and even after the birth. You are really involved and caring. 

Kind regards,
Kiflay & Fiyori

massage doula masseren zwangerschap

"Fijne massage en luisterend oor."

Tijdens een hele pittige zwangerschap heb ik een hele fijne massage gehad van Geneviève. Tijdens deze massage was zij tevens een heel fijn luisterend oor. Na de massage nog regelmatig een WhatsApp'je ontvangen uit interesse van Geneviève. Na de bevalling ook weer van een heerlijke massage mogen genieten! 
Ik kan het iedereen aanraden om zich dit te gunnen tijdens een zwangerschap en daarna. Het contact is super fijn!

Jojanneke


geboorte babyboy newborn doula fotografie

"Ik voelde mezelf goed voorbereid op de geboorte."

Hartstikke bedankt voor alles wat je voor mij en Given hebt gedaan.
Ik kan je niet uitleggen hoe fijn het was om te weten dat jij er voor ons was. Tijdens de zwangerschap, en tijdens de bevalling. Ik voelde mezelf goed voorbereid op de geboorte. En het was fijn om jou als doula erbij te hebben.
Dank je wel! 

Liefs,
Angelina"We couldn't have done it without you."

During pregnancy we met Geneviève. In the beginning of pregnancy I was very scared. Because before this pregnancy I experienced three miscarriages. I also felt very scared of the birth. As I didn't fully know what I was engaging to. 
During pregnancy Geneviève visited us regularly and even went to see the midwife a couple of times. 
Geneviève gave us all the tools we needed so that we both knew what was happening. And even more important, thanks to Geneviève I felt less scared during birth. 
During birth she was there the whole time. She explaind to us what was happening and made us feel comfortable. 
We were so happy that Geneviève was our doula during birth. We really couldn't have done it without you.

Kind regards,
Nurullah & Selma

newborn baby boy thuisbevalling homebirth geboortefotograaf doula

Klinisch verloskundige over Geneviève

"De kern van een doula is weten wanneer je ondersteuning moet bieden. En weten wanneer je een stap terug moet doen. Geneviève weet feilloos aan te voelen bij elke situatie wanneer dat is." 


"Heldere uitleg zowel mondeling als op papier."

Wij hebben voor de geboorte van ons eerste kindje gekozen voor een waterbevalling. Via-via kwamen we terecht bij Geneviève. 

Zij bracht het bevalbad ruim van tevoren bij ons langs. Daarbij zat een hele, leuke goodiebag! Maar ook een heldere uitleg zowel mondeling als op papier voor ons over de geleverde goederen, en hoe deze te gebruiken. 
Zelfs toen we er zelf niet uitkwamen stond Geneviève ons goed en kundig te woord. Alle geleverde goederen waren tevens netjes verpakt en schoon voor gebruik. 
Na de geboorte (in bad!) van onze zoon. Heb ik Geneviève gevraagd om het bad eerder op te halen dan het einde van de huurtermijn. Dit was geen probleem! 
Nogmaals enorm bedankt voor de goede service!

Christa & Olivier