Over Geneviève 


"There is no limit to what we, as women, can accomplish." - Michelle Obama

doula genevieve roeffen een gezin geboren birth doula geboortedoula bereavement doula rouw doula gezin

In woorden

Passionele, gedreven, creatieve, tikkeltje eigenwijze, humoristisch blij ei, liefdevolle, lachende, getrouwd met Richard, verliesgeboortes, paardenmeisje, dansende duizendpoot, doula, vrouw, lekker eten maar vooral Indofood, verre reizen, alle seizoenen (maar liever geen kou), moeder, dochter, Blond Amsterdam, shop- en chocoaholic, theeleut maar ook te porren voor een lekkere latte, geboortefotografie, vertrouwen, eigen regie, niet-medisch, leuke printjes, jongens- en meisjesmoeder, social media en soms een digibeet, vrouw.

Geneviève

Waar ik vroeger mijn poppen in hun wieg legde, en welterusten wenste. Heb ik nu het geluk dat ik zelf drie kinderen heb mogen krijgen. 
Het verloop van de geboortes van mijn kinderen hebben een groot contrast met elkaar. Van een ziekenhuisbevalling die gemedicaliseerd was, zonder vertrouwen in mijn lijf, tot een thuisbevalling in bad met een geboorteteam vol vertrouwen. 
En allerlei momenten daartussenin hebben ervoor gezorgd dat ik een brede kijk heb op zwangerschap, geboorte en kraamtijd. 

En toen?

Door mijn eigen, verschillende ervaringen tijdens zwangerschap, geboorte en kraamtijd, besloot ik een carrière-switch te maken. 
Iedere zwangere vrouw en haar (geboorte)partner gun ik het om zichzelf op elk moment geïnformeerd, gedragen, vertrouwd en geliefd te voelen. Ik gun iedere zwangere vrouw en haar (geboorte)partner het gevoel van eigen regie over hun proces, ongeacht hoe het verloop daarvan is. Zodat zij met een goed gevoel kunnen terugkijken op de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. geboorte moeder vader baby newborn birth doula geboortefotograaf geboortefotografie

"Birth is not about making babies. It is about making mothers- strong, competent, capabel mothers. Who trust themselves and know their inner strength." - 
Barbara Katz Rothman, PhD