Over Geneviève

Toen ik jonger was wist ik een ding zeker. Ik wilde moeder worden! 

"There is no limit to what we, as women, can accomplish." - Michelle Obama

doula genevieve roeffen een gezin geboren birth doula geboortedoula bereavement doula rouw doula gezin

Geneviève

Passionele, gedreven, creatieve, tikkeltje eigenwijze, humoristisch blij ei, liefdevolle, lachende, dansende duizendpoot, doula, vrouw.

Mama Geneviève

Naar veel dingen in het leven was ik zoekende. Maar een ding stond altijd voorop. Ik wilde mama worden.
 

En dat werd ik. In januari 2011 werd mijn oudste zoontje Roy geboren. Niets had mij kunnen voorbereiden op de overweldigende liefde die ik vanaf dat moment voelde. Waar eerder de wereld om mij draaide, draaide nu mijn wereld om hém. 

En toen?

Na een turbulente relatie met de vader van Roy besloten we beiden onze eigen weg te gaan. 

In 2012 leerde ik mijn soulmate kennen, Richard. De man die nooit op geeft, toen niet, nu niet. De man die vanaf dag 1, vier handen op een buik was met Roy. 

In 2016 kregen we ons tweede zoontje, Rylonn. Een jaar later, op 7 juli 2017 trouwden we. Dolgelukkig, stralend. Nog completer bleek het toen ik zwanger was van ons derde kindje. 

Tegen alle verwachtingen in bleek deze zwangerschap te eindigen in een heftige periode. We verloren onze tweeling.


zwanger doula

Gelukkig bleek ik in november 2017 opnieuw zwanger. Maar het vertrouwen in mijn lijf was ik kwijt. Na drie heftige zwangerschappen, en het verlies van onze tweeling was ik bang om te bevallen. 

Om het vertrouwen te hervinden in mijn lichaam en de kunst van het bevallen. Besloot ik zelf een doula in de arm te nemen. Zij bracht mij veel rust, praktische en emotionele ondersteuning. Naast mijn doula, had ik twee verloskundigen die volledig in vertrouwen waren over het geboorteproces. Dit samen, zorgt ervoor dat ik volledig positief terugkijk op de gehele zwangerschap en het geboorteproces. 

geboorteteam

En zo werd op 7 juli 2018, op onze trouwdag, onze dochter Chloéy geboren. In het bijzijn van een heel geboorteteam, met allemaal mensen die vertrouwen hadden in het geboorteproces. 

Vier zwangerschappen, drie verschillende bevallingen, twee jongens en een meisje.
"Birth is not about making babies. It is about making mothers- strong, competent, capabel mothers. Who trust themselves and know their inner strength." - Barbara Katz Rothman, PhD