Birth Doula

"Birth is not only about making babies. Birth is about making mothers. Strong, competent, capable mothers. Who trust themselves and know their inner strength". - Barbara Katz Rothman PhD

birth doula geboorte doula doulabegeleiding zwangere geboorte

Vertrouwen tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kom ik langs en maak ik vrijblijvend kennis met jou/jullie. In het kennismakingsgesprek bespreken we samen wat jouw/jullie wensen en verwachtingen zijn ten aanzien van mij, als doula. 
Daarna zal ik in de zwangerschap nog twee of drie keer een bezoek brengen. Tijdens dat gesprek diepen we de wensen en verwachtingen verder uit. 
Daarnaast geef ik altijd praktische handvatten. Zo leer ik ademhalingstechnieken, houdingswisselingen, technieken die de ontsluiting kunnen bevorderen, massagetechnieken en kijken we samen naar het geboorteplan. 
De keuzes die jullie maken ondersteun ik ten alle tijde. Vanuit een objectieve benadering waarbij ik jullie kan voorzien van objectieve informatie. Deze informatie is gebaseerd op recente, evidence based onderzoeken. 

Gedurende de gehele zwangerschap, geboorte en kraamtijd ben ik 24/7 per dag beschikbaar voor telefonisch, WhatsApp of e-mailcontact. 

Geboorte

Vanaf het moment dat er behoefte is tijdens de geboorte kom ik naar jou/jullie toe. Meestal is dit nog voordat de verloskundige voor de eerste keer arriveert. Op dat moment bekijken we samen op welke manier ik jullie kan ondersteunen. 

Gedurende de gehele geboorte blijf ik erbij. Tijdens het Gouden Uur ondersteun ik jullie zodat er zoveel mogelijk kan worden genoten van deze bijzondere momenten samen. 

Op het moment dat het voor ons beiden goed voelt. Zal ik met wederzijds goedvinden naar huis toe gaan. 

Kraamtijd 

In de kraamweek zal ik een bezoek brengen tussen dag 2 en dag 5 na de geboorte. Dit zal een korter bezoek zijn waarbij we de geboorte nogmaals kunnen doorspreken. Soms zijn er puzzelstukjes die ontbreken. Of het is gewoon fijn het er even samen over te hebben hoe alles is gegaan.

Ongeveer 4 á 5 weken na de geboorte vindt het eindgesprek plaats. Tijdens dit gesprek bespreken we nogmaals de geboorte. Ook bespreken we met elkaar hoe de begeleiding is ervaren. 
Tijdens het eindgesprek overhandig ik jullie het geboorteverhaal en/of de foto's.

doulabegeleiding baby newborn doula kennismaken

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Om een vrijblijvend kennismakingsgesprek voor mij als doula, in te plannen kan je mij bereiken zowel telefonisch als via het contactformulier.Review birth doula & geboortefotograaf

Hartstikke bedankt voor alles wat je voor mij en Given hebt gedaan.
Ik kan je niet uitleggen hoe fijn het was om te weten dat jij er voor ons was. Tijdens de zwangerschap, en tijdens de bevalling. Ik voelde mezelf goed voorbereid op de geboorte. En het was fijn om jou als doula erbij te hebben.
Dank je wel! 

Angelina
(mama van Given)