verliesgeboorte miskraam ernstige medische diagnose stilgeboorte rouwdoula

Bereavement doula

"Everyone keeps telling me I can just get pregnant again and have another baby. But I wanted thát pregnancy, I wanted thát baby." - Unknown Author

Foto: Sanne Nillissen Fotografie


Verliesgeboorte

Het spijt me als je op dit moment te maken hebt met rouw- en verlies tijdens de zwangerschap als je deze pagina bekijkt. Ik wil jullie daarom al mijn liefde, en steun toewensen tijdens deze intense periode.

Rouw en verlies tijdens de zwangerschap

Wat is dat precies? Rouw en verlies rondom de zwangerschap? Voor, tijdens of na de zwangerschap kun je worden geconfronteerd met rouw en verlies. Rouw en verlies is voor iedereen anders en vindt dus voor iedereen op een ander moment plaats. Onthoud dat jouw rouw en verlies er mogen zijn.

Rouw, verlies en jij?

♡ Tijdens een intensief medisch traject; ongeacht de uitkomst; 
♡ Wanneer de wens voor een brusje voor jullie kindje groot is;
♡ Wanneer je een verliesgeboorte hebt ervaren (een miskraam, verwachte of onverwachte stilgeboorte);
♡ Als jullie keuzes moeten maken omdat jullie kindje een ernstige, medische diagnose blijkt te hebben;
♡ Wanneer jullie kindje onverwacht is komen te overlijden (kort of een langere periode) na de geboorte;
♡ Wanneer jullie kindje onverwachts (eerder) is geboren en op de NICU verblijft;
♡ Wanneer onverwachts een broertje of zusje overlijdt voor, tijdens of na de zwangerschap;
♡ Wanneer onverwachts papa of mama overlijdt voor, tijdens of na de zwangerschap;
♡ Wanneer er voor, tijdens of na de zwangerschap een ingrijpende gebeurtenis plaatsvindt gerelateerd aan rouw en verlies.

Persoonlijke zorg vanuit aandacht

Bij elke situatie zal ik ingespeeld op jullie wensen, verwachtingen en behoeftes passende zorg bieden. Met The Birth Stylist kan ik jullie praktisch ondersteunen door 'regeldingen' uit handen te nemen, zoals onder andere te kijken naar een passende uitvaartverzorging. Ook kan ik emotionele ondersteuning bieden door middel van (coachende) gespreksvoering. Denk hier bijvoorbeeld aan het betrekken van broertjes en zusjes in het rouwproces. Daarnaast kan ik zorgen voor creatieve ondersteuning zowel in woord als in beeld. Tot slot kan jullie fysiek ondersteunen door aanwezig te zijn bij belangrijke momenten, zoals de stilgeboorte of de begrafenis. Voor elke ouder, voor elk kindje. Want élk kindje vormt jullie als gezin. 

verliesgeboorte vader zoon moeder doula geboortefotografie

"You'll always be, my favourite, 

What if.."

- Unknown author


Kosten

Als bereavement doula zijn de kosten afhankelijk van jullie wensen en behoeftes. Boek vrijblijvend een kennismakingsgesprek zodat we samen kunnen kijken waarin ik jullie kan ondersteunen.