2 Handen op 1 Buik

Een cursus waar de focus ligt op zwangere moeders zonder partner.

2 handen op een buik zwangeren zonder partner

Zwanger!

In verwachting, een klein mini mensje groeit onder jouw handen, in jouw buik. Deze zwangerschap kan onverwacht gekomen zijn, of bewust gekozen via een donor. Hoe dan ook, je bent zwanger en gaat het ouderschap aan zonder partner.

Tijdens de zwangerschap kunnen er veel dingen op je afkomen. Dan kan het fijn zijn dit met gelijkgestemden te kunnen delen. In de cursus komen diverse dingen aan bod. Er is een persoonlijk- en een bevallingsdeel.

Enkele onderwerpen die aan bod komen:
- Jouw verhaal
- Wat hoop je te bereiken tijdens de bevalling
- Hulp tijdens de zwangerschap, kraamtijd en daarna?
- Ervaringen over o.a. de biologische vader, kinderopvang etc.
- Ontspanning- en ademhalingsoefeningen
- Fysiologie van de bevalling: fases van de bevalling, werking van hormonen, duur van de bevalling
- Natuurlijke en medicinale pijnbestrijding
- Persfase: in welke houding, duur, afwisseling, warmte
- Geboorte: baby zelf aanpakken, huid op huid contact, placenta

Naast aanbieder van 2 Handen op 1 Buik ben ik ook doula. Dit betekent dat ik veel bevallingen mee maak. Daarnaast ondersteun ik ook regelmatig zwangere vrouwen zonder partner.

Tijdens de zwangerschap maken wij al diverse keren kennis met elkaar. Dit zorgt ervoor dat we een vertrouwensband opbouwen samen. Doordat ik jou ken, weet ik ook welke wensen je hebt, of welke angsten er zijn. Anders dan een dierbare uit jouw naaste omgeving, want ik sta wat verder van jou af. Hierdoor kan ik ten alle tijden rustig en alert blijven voor jou.

Als doula ben ik tevens 24/7 per dag oproepbaar. Op het moment dat de bevalling zichzelf aandient (door het breken van de vliezen, of het beginnen van de weeën). Dan kom ik naar jou toe, en ondersteun ik jou vanaf het moment dat je mij nodig hebt. Tot het moment dat het goed voelt voor jou, dat ik weer naar huis ga.

Deze cursus wordt gegeven bij:
Verloskundigenpraktijk Partus
Carbantinastraat 3
6515 ZG Nijmegen


Het is een tweewekelijkse cursus. De cursus bestaat uit 5 lessen van twee uur en een terugkomles met baby's. De lessen duren 2 uur en de groepsgrootte kan variëren van 3 tot 10 personen.

Meer informatie is tevens te vinden op: www.2handenop1buik.com